FAQ

Mirec  /  Október 22, 2014 / 08:22

Sme začiatočníci nevadí to?
Nie, vôbec nie! Väčšinou sú naši klienti začiatočníci, ktorých si pred vstupom na divokú vodu zaškolíme a vysvetlíme im ako sa treba správať na divokej vode. 

Ako budeme ovládať loď?
V každom rafte (lodi) je s Vami inštruktor z dlhoročnými skúsenosťami. Ak ste skúsenejší vodák zabezpečíme Vám aj dvojmiestny raft, ktorý si budete kormidlovať sami.

Ako budem mokrý po raftingu a prečo musím pádlovať?
Po raftingu budete úplne mokrý, takže pod neoprénom, by ste mali mať plavky, alebo nejaké kraťasy. Pádlovať musíte preto, lebo ho svojím pádlovaním poháňate ako motor. Bez motora to moc nejde a sám inštruktor to asi nezvládne! :)) Česť vínimkám!

Čo si máme priniesť na raftovanie?
Ak sa jedná o rafting v AVŠ Čunovo, tak si hlavne nezabudnite plavky a uterák. K dispozícii máte aj šatňu v ktorej sa po raftingu môžete osprchovať - takže možno aj nejaký sprchový šampón.

Ak sa jedná o zahraničnú rieku a a spíte v kempe tak : komplet kempovú výstroj stan, spacák, karimatka, nejaký hrniec na varenie, príbor, pohár. Ostatné veci: na vodu si zoberte plavky. Na turistiku si zoberte nejakú turistickú obuv a turistické oblečenie a nezabudnite si nejakú bundu s kapucňou. (toto sú len základné veci)

Ako si správne vybrať rieku?
Treba si uvedomiť na ako obtiažnu rieku chcem ísť raftovať. Väčšinou na jar sú rieky divokejšie a vhodnejšie pre mladé skupiny ľudí a skúsenejších vodákov a v lete keď je menej vody je vhodná pre úplných začiatočníkov a slabších plavcov, príp. rodiny s ďetmi. (..ale nie je to pravidlo, počasie je nevyspytateľné). Najlepšie bude keď nám napíšete do CK a my Vám odporučíme tú správnu rieku.

Môžu ísť raftovať aj deti?
Áno berieme na rafting aj deti. Čunovo a zahraničné rieky robíme od 15r. Ale nie je to podmienka záleží od toho konkrétneho človiečika a konkrétnej destinácie. Vozili sme už aj oveľa mladších vodákov nie len v Čunove, ale aj napr. v Slovinsku na Soči. Záleží na konkrétnom stave vody v rieke, obdobia, inštruktora, toho človiečika a samozrejme hlavne od RODIČOV. Tu podpisujú reverz rodičia príp. rodinný zástupcovia. 

Musíme spať v kempe?
Nie na našich zájazdoch nemusíte spať v kempe, zabezpečujeme ubytovanie od prenziónov až po luxusné hoteli. Stačí sa informovať u nás v CK.

Neviem moc dobre plávať a chcel by som ísť raftovať. Čo teraz?
Najdôležitejšia vec je informovať inštruktora a trip leadera o tom že ste slabší plavec. Inštruktor a safety kajakár v prípade prevrátenia sa, alebo vypadnutia z lode bude pomáhať v prvom rade slabšiemu plavcovi. A samozrejme bude jazdiť aj trošku bezpečnejšie.

Ako sa dozviem aká obtiažná je rieka na ktorú chcem ísť raftovať?
Každá rieka je popísaná a je pri nej napísaná obtiažnosť napr. WWII. To je z nemeckého slova Wildwaser WWI  a II. patria medzi ľahké rieky s malími vlnami a valcami. WWIII je už tažšia rieka, ale nie náročná je veľmi prehľadná a zábavná. WWW IV je ťažšia voda s veľkými vlnami a válcami s neprehľadným tokom rieky. Obtiažnosť WW V je na komerčný rafting v Európe nezjazdná.

Treba sa poistiť pred raftingom?
Áno na rafting, by bolo lepšie byť poistený. Ak nie ste poistený treba kontaktovať našu CK, aby sme Vás poistili. Do Čunova to stojí okolo cca 2€ a na predĺžený víkend do zahraničia cca. 16€ ( 4€ / deň / osoba )  .

Fotenie a nahrávanie videa na rafte je možné?
Fotoaparáty a video kamery si neodporúčame brať na divokú vodu, ak nie sú vodotesné. Ale bezpečnosť kamery a fotoaparátu Vám nikto nezaručí. Možnosť je taká, že za poplatok urobíme my fotodokumentáciu, príp. video zábery špeciálnymi vodotesnými kamerami a fotoaparátmi.

Bezpečnosť na raftingu?
Bezpečnosť zabezpečujeme školeniami, ktorými musia prejsťvšetci naši inštruktori. Na divokej vode v Čunove okrem inštruktora v každej lodi je na brehu v AVŠ záchranár. Na prírodných riekach okrem inštruktora v lodi pri raftovom člne jazdí safety kajak. Safety kajak je kajakár na lodi, ktorý dáva na Vás pozor ešte z vody na kajaku.

Ako si zarezervujem rafting?
Najlepšie je si vybrať konkrétny zájazd, termín a vyplniť objednávku zájazdu u nás na stranke pri konkrétnej destinácií. Môže sa stať, že v tom čase tento termín je už obsadený, nezjazdný, zrušený a aj preto je dobre si prezistiť konkrétny termín.

 

Komentáre

MÁTE ĎAĽŠIE OTÁZKY?

NAPÍŠTE NÁM:

rafting@raftovanie.sk

Raftovanie Team

Darčekové poukazy

Obdarujte svojich blízkych jedinečným a nezabudnuteľným adrenalínovým darčekom z našej ponuky, ktorý nekúpite v žiadnom obchode vystavený na konkrétnu destináciu / program s ľubovoľným venovaním a hodnotou. Prehľad programov a cien jednotlivých zájazdov nájdete tu.

Captcha
Súhlasím so spracovaním osobných údajov na komunikačné účely. VIAC INFORMÁCIÍ

RAFTOVANIE TEAM

ZÁŽITKY A STUDENÚ VODU S NAMI PREŽILI AJ